Duurzaamheid:
bouwen aan een groenere toekomst.

In een wereld vol complexe regelgeving begrijpen wij bij Lentink De Jonge als geen ander dat bedrijven zich willen voorbereiden op de toekomst. Duurzaamheid is geen optie meer, het is een essentiële pijler voor bedrijven. Als uw partner in duurzaamheid staan wij klaar om u te begeleiden naar een groenere toekomst.

Waarom is duurzaamheid geen optie meer?

Duurzaamheid is geen optie meer; het is een noodzaak. Klimaatverandering en uitputting van hulpbronnen dwingen ons tot actie. Wij helpen u om duurzame praktijken te integreren in uw bedrijfsvoering, wat niet alleen bijdraagt aan een beter milieu, maar ook aan risicobeheer, naleving van regelgeving en lange termijn winstgevendheid. Samen bouwen aan een toekomstbestendige en verantwoorde bedrijfsvoering? Lees dan hieronder verder!

Wat houdt de term ‘Duurzaam Ondernemen’ in?

Duurzaam ondernemen, ook wel maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) genoemd. Het betekent dat een bedrijf verder kijkt, dan alleen het maken van winst. Het is van belang dat een bedrijf evenwicht zoekt tussen de verschillende ESG-factoren (Environmental, Social en Governance). Bij duurzaam ondernemen communiceren bedrijven aan belanghebbenden over hun doelstellingen en activiteiten en leggen ze verantwoording af over hun duurzame praktijken.

Waarom is duurzaamheid zo belangrijk?

1) De nieuwe standaard
De belangrijkste reden is dat traditioneel ondernemen niet meer past in de huidige tijd. De kans dat klanten kiezen voor een bedrijf dat niet maatschappelijk verantwoord onderneemt, wordt steeds kleiner. Bedrijven die zich niet aanpassen aan de nieuwe standaard, lopen het risico achter te blijven en marktaandeel te verliezen.

Waarom is duurzaamheid zo belangrijk?

2) Naderende wetgeving
Steeds meer (inter)nationale wetswijzigingen worden ingevoerd om verduurzaming te versnellen. Vanaf 2024 moeten alle grote ondernemingen verplicht rapporteren over duurzaamheid, als gevolg van de Europese richtlijn genaamd Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

Daarnaast dient iedere kantoorruimte per 1 januari 2023 minimaal over energielabel C te beschikken en geldt er een energiebesparingsplicht. Het is slechts een kwestie van tijd voordat deze wet- en regelgeving ook voor het midden- en kleinbedrijf zal gaan gelden, aangezien de Europese Green Deal naar verwachting in 2026 een duurzaamheidsrapportage verplicht zal stellen voor mkb-bedrijven.

Onze duurzaamheidsdiensten

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst, bieden wij, afhankelijk van uw bedrijfsgrootte, twee type duurzaamheidstrajecten aan:

1) CSRD Ready Traject
Speciaal voor CSRD-plichtige ondernemingen

2) ESG traject
Speciaal voor mkb’ers

Duurzaam investeren

Indien u wilt gaan investeren in duurzame bedrijfsmiddelen, dan kan uw bedrijf in veel gevallen aanspraak maken op subsidies. Subsidies zijn ervoor bedoeld om de investering in duurzame bedrijfsmiddelen aantrekkelijker te maken.

In Nederland bestaan de volgende type subsidies:

  1. Subsidiemaatregelen verschaft door het Rijk;
  2. Regionale subsidiemaatregelen;
  3. Fiscale duurzaamheidsregelingen;
  4. Europese subsidiemaatregelen.

Aan de hand van het investeringsdoel kan uw bedrijf aanspraak maken op één van de bovengenoemde subsidiemaatregelen.

Welke investeringsdoelen bestaan er?

  1. Elektrificeren;
  2. Bedrijfspand verduurzamen;
  3. Circulair ondernemen;
  4. Innoveren.

Kies uw pad naar duurzaamheid

Of u nu behoefte hebt aan één specifieke dienst of ons volledige traject wilt doorlopen, wij staan klaar om u te helpen uw duurzame doelen te bereiken. Neem vandaag nog contact met ons op en samen bouwen we aan een duurzame toekomst voor uw bedrijf!

“Wij komen graag bij u langs om wat meer te vertellen over ons kantoor, wat we voor u kunnen betekenen en wellicht om advies te geven.”