Estate planning:
alles goed geregeld.

Een uitgekiende estate planning zorgt voor een goed gevoel. Het door u opgebouwde vermogen en/of bedrijf wordt na uw overlijden namelijk exact zo overgedragen, zoals u dat wilt. Het voorkomt meteen ook dat uw erfgenamen te veel belasting betalen. Wel zo’n fijn idee.

Slim vermogensbeheer

Weet u de hoogte van uw inkomen als u met pensioen gaat? Of wilt u alvast wat extra opzij zetten, bijvoorbeeld door uw (pensioen)gelden te beleggen? Voorkom verrassingen en creëer meer inzicht door een slimme financiële planning ofwel vermogensbeheer.

Onze register estate planners wijzen u graag de juiste weg op juridisch, fiscaal en financieel gebied. Helpen u uw pensioen, vermogen en/of levensverzekering(en) naar wens te optimaliseren met een onafhankelijk vermogensadvies – of na uw overlijden bij de verdeling van de nalatenschap. Dan hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.

Bedrijfsopvolging

Heeft u een onderneming? Dan is het verstandig om nu alvast te regelen hoe de erfenis en bedrijfsoverdracht na uw overlijden moeten worden afgehandeld. Lentink De Jonge adviseert u daar graag over. Helpt u bij het inrichten van uw testament en/of huwelijkse voorwaarden, en om onnodig hoge belastingheffingen – met name bij DGA’s – te voorkomen.

Met Lentink De Jonge heeft u alles goed geregeld. Nu, en later.

Vermogensoverdracht

Estate planning is geen zaak van snelle beslissingen. Het vraagt om weloverwogen keuzes, daar helpen wij u graag bij. Door ons uitgebreide (internationale) netwerk en kennis op het gebied van (fiscale) wet- en regelgeving weet u exact waar u aan toe bent. En uw nabestaanden ook.

Stel het regelen van uw nalatenschap niet uit. Draag uw vermogen en/of bedrijf zo vlekkeloos, fiscaalvriendelijk en financieel gunstig mogelijk over aan de volgende generatie – met Lentink De Jonge.

Erfbelasting

Stel, u komt te overlijden en u heeft niets geregeld. Dan gaat uw privé- en/of ondernemingsvermogen automatisch naar uw wettelijke erfgenaam of erfgenamen. Het behoeft geen toelichting dat, wanneer u ondernemer bent, het belang van het regelen van de bedrijfsopvolging en/of een testament veel groter is dan bij een particulier.

Wilt u zeker zijn van een goede erfregeling en/of opvolgingsregeling? Dat het levensonderhoud van uw erfgenamen en/of bedrijfsopvolger niet in het nauw komt door schulden? Lentink De Jonge brengt graag alle financiële, fiscale kansen én risico’s voor u in beeld. Zo weet u zeker dat uw nalatenschap goed terecht komt. Zoals het door u bedoeld is.

Schenkingsrecht

Schenken met de warme hand levert al snel een mooie belastingbesparing op, uw nabestaanden hebben er – naast het plezier dat zij aan de schenking bij leven ervaren – meteen profijt van. Maar hoeveel kunt u (belastingvrij) bij leven schenken? En welke voorwaarden zijn daaraan verbonden?

Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van schenkingen, ofwel vermogensoverdracht. Denk aan het opstellen van een schenkingsplan en/of -overeenkomst, het schenken van onroerend goed, aandelen of het oprichten van een familiefonds. Wij adviseren u graag bij het zo gunstig mogelijk – bij leven en na overlijden – overhevelen van uw estate. Voor uzelf, uw erfgenamen en/of opvolgers.

“Wij komen graag bij u langs om wat meer te vertellen over ons kantoor, wat we voor u kunnen betekenen en wellicht om advies te geven.”