Altijd en overal realtime inzicht in uw bedrijf?
Zo kan het ook

Erik Vossebeld van Teeling Petfood: “Met de software van Sumatra en de kennis van Lentink De Jonge hebben wij twee krachtige partners die ons het juiste inzicht geven.”

Teeling Peetfood maakt kennis met Sumatra Software

Teeling Petfood is sinds 1942 gespecialiseerd in het produceren van nat honden- en kattenvoer. Na een herstructurering van de organisatie in 2020 werd Erik Vossebeld verantwoordelijk voor de rapportages en consolidatie van vier bedrijven. Op zoek naar een slimme manier om dit te automatiseren, werd Erik door Lentink De Jonge gewezen op de mogelijkheden van Sumatra Software.

Erik vertelt: “Ik wilde minder tijd kwijt zijn aan het maken van maandelijkse rapportages. Ik  had al eens een op Excel gebaseerde software bekeken, maar dat sloot onvoldoende aan bij onze wensen. Toen René Hop van Lentink De Jonge me wees op de mogelijkheden van Sumatra Software, was ik al snel enthousiast”. Erik werkte in het verleden veel met Crystal Reports en zag vrijwel gelijk de mogelijkheden die Sumatra Software biedt voor onder meer de consolidatie.

Al snel werd de keuze gemaakt om met de Operational Intelligence software van Sumatra te gaan werken. De installatie en implementatie werd verzorgd door René Hop, die als vaste accountant van Teeling de organisatie en administraties al goed kende. In korte tijd werden de interactieve consolidatieoverzichten opgeleverd. Hiermee werden de handmatige handelingen in Excel vervangen door een ‘een druk op de knop’ overzicht. En, in tegenstelling tot Excel, waren ook alle verklarende details beschikbaar zodat eventuele vragen direct konden worden beantwoord. Erik vertelt: “De scrum werkwijze verliep snel en efficiënt: vanuit de eerste opzet werd ,in overleg en na wat bijschaven, binnen een week tijd het eindresultaat opgeleverd.”

Erik Vossebeld is blij met Lentink De Jonge en ervaart de samenwerking met René Hop als zeer prettig. “Lentink De Jonge is voor ons de ideale combinatie van accountantsorganisatie en strategische partner. Zij kennen onze business en ons bedrijf goed, en beschikken over alle benodigde kennis” vertelt hij. “Het biedt veel voordelen om alles ‘onder één dak’ onder te brengen.“

Voor de ingebruikname van Sumatra, werd er vooral met periodieke rapportages gewerkt. Tegenwoordig worden vrijwel alle controles met Sumatra uitgevoerd, zodat er geen verrassingen meer zijn bij de periodeafsluiting.  “Het werken met realtime inzichten werkt prettig en efficiënt” geeft Erik aan. “Binnenkort zullen ook diverse budgethouders toegang krijgen tot de voor hen relevante informatie, zodat ook zij tussentijds inzicht en controle krijgen. Omdat we dankzij Sumatra meer grip op de financiën krijgen, weten we dat het binnenkort te ontwikkelen KPI-dashboard betrouwbare data toont. Dat is natuurlijk noodzakelijk, omdat de key personen op deze cijfers vertrouwen.”

De volgende fase is om Sumatra verder in te zetten binnen de verkooporganisatie. Erik zegt hierover: “De consolidatie en financiële inzichten zijn nog maar het begin, onze informatievoorziening wordt steeds verder uitgebouwd. Ook onze productie- en verkoopafdeling willen realtime inzicht in de orderintake, verkooprealisatie en uiteraard inzicht in de targetrealisatie.” Zeker in de retailmarkt, waar mensen en grondstoffen soms schaars zijn, is het belangrijk om volledig en actueel inzicht te hebben. Wat voorheen in Excel veel tijd kostte, halen we met Sumatra nu rechtstreeks uit onze Exact Globe administraties.”

“We hebben hele mooie stappen gemaakt, de collega’s worden erg blij van Sumatra. Omdat we steeds meer hybride werken, en minder dan voorheen op kantoor zijn, is het prettig dat Sumatra ook buiten kantoor toegankelijk is. Als een verkoper op klantbezoek is of thuiswerkt, kan hij ook daar over de juiste informatie beschikken”, aldus Erik.

Op de vraag wat Erik als tip kan geven aan andere klanten van Lentink De Jonge zegt hij: “Realtime inzicht is essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Met de software van Sumatra en de kennis van Lentink De Jonge hebben wij twee krachtige partners die ons het juiste inzicht geven. Mijn tip is om eens te informeren naar de mogelijkheden voor uw bedrijf.”

Wilt u meer weten over het werken met de software van Sumatra? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht op: