Buitenlandse btw over 2019 terugvragen?

Heeft uw onderneming in 2019 buitenlandse btw betaald voor de aankoop van goederen óf diensten in een van de Europese lidstaten? Dan heeft u mogelijk recht op teruggave van buitenlandse btw. Deze aanvraag moet u vóór 30 september 2020 via de Nederlandse Belastingdienst doen.

Wanneer mag u buitenlandse btw terugvragen?

Om via de Nederlandse belastingdienst btw terug te vragen uit een ander EU-land moet u aan voorwaarden voldoen. Wij zetten ze voor u op een rij:

  • Uw onderneming is in Nederland gevestigd.
  • Uw onderneming moet geen btw betalen (en hiervan aangifte doen) in de lidstaat waar u de btw terugvraagt.
  • U gebruikt de betaalde goederen/diensten voor activiteiten die u recht geven op btw-aftrek.

U kunt geen btw terugvragen als u geen ondernemer bent voor de btw of uitsluitend vrijgestelde goederen en diensten levert.

Waar moet u op letten?

Let goed op de juistheid van uw facturen. Zijn deze goed gescand? En zijn de facturen volledig? Andere zaken waar u op moet letten: Staat er terecht buitenlandse btw op de factuur of had de btw misschien naar u verlegd moeten worden? Heeft u een van de goederen zelf opgehaald en terug naar Nederland vervoerd? Of heeft u een buitenlandse auto gekocht met buitenlandse btw? Al deze zaken kunnen van invloed zijn op uw verzoek.

Dien uw verzoek op tijd in

Uw verzoek moet binnen zijn vóór 30 september van het jaar dat volgt op het jaar waarover u btw terugvraagt. Verzoeken die na deze datum binnenkomen, worden mogelijk door het andere EU-land niet meer in behandeling genomen. Wilt u buitenlandse btw terug vragen? Wij helpen u graag! Neem contact op met uw adviseur via 0341 – 438 100.

Deel dit bericht op: