TVL vierde kwartaal 2020 verlengd naar
1 september

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl) geeft ondernemers twee maanden langer de tijd om de definitieve omzetdaling door te geven. Dit in het kader van de TVL over het vierde kwartaal van 2020, de periode oktober t/m december 2020. De gegevens moeten vóór 1 september van dit jaar worden aangeleverd in plaats van 1 juli.

TVL verlengd

De tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is een financiële tegemoetkoming in de vaste lasten van ondernemers die door corona minstens 30% minder omzet hebben gedraaid. De tegemoetkoming bedroeg in het vierde kwartaal van 2020 maximaal 70% bij 100% omzetverlies.

Op basis van een schatting van het omzetverlies wordt 80% van de TVL als voorschot uitgekeerd. Later moet de definitieve omzetdaling worden doorgegeven aan de RVO. De definitieve omzetdaling in het vierde kwartaal van 2020 moet u dus vóór 1 september van dit jaar aanleveren.

De omzet dient u bij voorkeur aan te leveren via uw btw-aangiftes, maar een uitdraai uit uw boekhoudprogramma of via een goedgekeurde jaarrekening is ook mogelijk.

De definitieve vaststelling van uw TVL volgt maximaal 16 weken later. Daarna volgt uitbetaling van het restant. Heeft u het omzetverlies te royaal ingeschat, dan moet u mogelijk terugbetalen. Hiervoor zijn desgewenst betalingsregelingen mogelijk.

Lentink De Jonge kan u helpen bij het aanvragen van de tegemoetkoming, neem hiervoor contact op met één van onze fiscalisten.

Deel dit bericht op: