Helpende hand op het gebied van personeel

In de huidige krappe arbeidsmarkt hebben veel bedrijven, met of zonder HR medewerker in dienst, behoefte aan ondersteuning of advies op het gebied van HR.

Teamleider HR en Salaris

Met vele jaren aan kennis en ervaring is Bianca Dekker binnen Lentink De Jonge Accountants & Adviseurs de helpende hand op het gebied van HR. De afgelopen jaren is er een verandering gaande op het gebied van de salarisadministratie. Er ligt steeds meer op het bordje van de salarisadministrateur en de HR-medewerker. De wet- en regelgeving is complex. Hierdoor is er veel vraag naar advies voor hun organisatie of willen ze ergens over sparren.

HR en het voeren van een juiste salarisadministratie zijn twee verschillende disciplines waar de nodige vakkennis én mensenkennis van belang zijn. Tegelijkertijd is er ook een duidelijke overlap tussen deze twee vakgebieden. Denk bijvoorbeeld aan vragen over arbeidsrecht, die hebben (vaak) direct gevolgen voor de salarisadministratie.

Met het aanstellen van Bianca op 1 september 2021 is dit in een vast format gegoten. ,,HR is een breed vakgebied en een rode draad door mijn leven’’, zegt de Harderwijkse, die ruim 20 jaar ervaring heeft als HR-manager, adviseur en IT consultant. Bij Lentink De Jonge is zij teamleider van twee salaristeams in Harderwijk en in Putten. ,,Met totaal 111 jaar aan ervaring en kennis van vele CAO’s en bedrijfsregelingen verwerken we maandelijks de salarissen van onze klanten. Digitalisering speelt hierbij een belangrijke rol; efficiency en toegankelijkheid van informatie voor onze klanten. ”

HR is veelzijdig, weet Bianca, en in haar nieuwe rol is het nog ‘pionieren en op poten zetten’. “Ik wil graag klanten bezoeken en relaties opbouwen om te zien wat passend is op HR-gebied. De behoefte van de bakker om de hoek is anders dan voor een bedrijf met honderd medewerkers, maar alles is mogelijk. Je kunt denken aan het opstellen van contracten, vaststellingsovereenkomsten, maar ook begeleiding en advies als een werknemer niet op de juiste plek zit. Om mensen te binden en te boeien bestaat de medewerker participatieregeling: een financiële regeling die het aantrekkelijk maakt voor langere tijd bij een bedrijf te werken.’’

Ook kan Bianca tijdelijke ondersteuning bieden aan bedrijven op het gebied van HR. ,,Ik kan aanspreekpunt zijn voor HR-zaken voor personeel of leidinggevenden. Bij voorkeur op locatie van de klant. Het persoonlijke contact met de mensen vind ik belangrijk, dat maakt het HR vak ook zo veelzijdig en leuk!’ Bianca komt graag langs om mee te denken over wat u belangrijk vindt op het gebied van HR, salaris en IT. Wilt u zelf contact opnemen? Dan kunt u haar mailen via b.dekker@lentinkdejonge.nl of telefonisch via 0341 438 100.

Deze tekst is ook gepubliceerd in het magazine van Stad in Bedrijf.

Deel dit bericht op: