Nieuwsbrief juli 2021

Nieuws vanuit de branche

Via de brancheorganisatie SRA, waarbij wij als kantoor zijn aangesloten, ontvangen we regelmatig interessante nieuwsberichten. Deze stellen we ook graag voor u beschikbaar.

Nieuwsbrief juli 2021

In de nieuwsbrief van juli vind u onderwerpen over transitievergoeding, subsidie STAP, NOW naar 80%, uitstel van betaling belastingschulden en meer.

In een aan de kantonrechter in Amsterdam voorgelegde zaak is claim neergelegd over een werknemer die al lange tijd in dienst was. In 2017 werd het werkgeverschap overgedragen. De transitievergoeding wilde de werkgever niet over zo’n lange periode betalen. De vraag in deze is dus in feite: Hoe zit het met transitievergoeding bij een bedrijfsovername? De uitspraak van de rechter leest u in de nieuwsbrief.

Voor scholingsuitgaven is het mogelijk om dit in de aangifte inkomstenbelasting in aftrek te brengen. Vanaf 2022 mag dat niet meer. In plaats daarvan kunt u vanaf 1 maart 2022 een beroep doen op de subsidieregeling STAP-budget. Hoe zit dat precies, en wat betekent het voor u? U leest meer in de nieuwsbrief.

Deel dit bericht op: