Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS)

Vanaf 27 maart is de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) opengesteld. Graag informeren wij u over de uitwerking van deze maatregel.

Wat houdt de regeling in?

Met de TOGS kunnen bedrijven vanaf nu een eenmalige, vaste tegemoetkoming aanvragen van € 4.000. De regeling is bedoeld voor MKB-bedrijven, zowel met als zonder personeel, die door noodgedwongen sluiting, de inperking van bijeenkomsten en/of het negatieve reisadvies, schade lijden. De tegemoetkoming is vrijgesteld van belasting en kan vrij worden besteed. De regeling is rechtsvormneutraal, en is beschikbaar naast de al bestaande steunmaatregelen als NOW en TOZO.

Welke bedrijven komen in aanmerking?

Een onderneming komt in aanmerking voor de TOGS als deze voldoet aan de voorwaarden, én de hoofdactiviteit van de onderneming overeenkomt met de in de regeling genoemde SBI-codes. De lijst met SBI-codes wordt nog uitgebreid. Heeft een bedrijf recht op de TOGS-regeling, maar staat de SBI-code niet in de lijst? Dan kan dit worden aangegeven bij RVO.nl. Per geval zal naar de registratie gekeken worden.

Hoe kan de TOGS worden aangevraagd?

De tegemoetkoming van € 4.000 kan worden aangevraagd via de website van RVO.nl. U kunt de aanvraag als ondernemer zelf indienen bij RVO.nl met behulp van eHerkenning of DigiD. Indien u dit wenst, kunnen wij de aanvraag ook voor u verzorgen.

Wanneer is het geld beschikbaar?

De aanvraag voor de TOGS wordt door RVO.nl binnen twee weken afgehandeld. Wanneer de tegemoetkoming wordt toegekend, wordt het bedrag binnen enkele werkdagen uitbetaald.

Heeft u vragen over het aanvragen van de TOGS, of een van de andere steunmaatregelen rondom het coronavirus? Wij helpen u graag!  Neem contact op met uw relatiebeheerder, of stuur een mail naar now@lentinkdejonge.nl.

Deel dit bericht op: