Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) en Voorraad Gesloten Detailhandel (VGS)

Naast de TVL-regeling kunt u wellicht ook een beroep doen op de VGS, bedoeld voor ondernemers in de non-food detailhandel.

Heeft uw onderneming in het vierde kwartaal van 2020 meer dan 30% omzetverlies, en zijn uw vaste lasten in dit kwartaal minimaal € 3.000? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor TVL. De volledige voorwaarden voor TVL kunt u hier nalezen.

Let op!

Voldoet u aan de voorwaarden voor TVL Q4, vraag deze tegemoetkoming dan tijdig aan. Het loket voor het aanvragen van TVL voor het vierde kwartaal van 2020 is geopend tot en met 29 januari (17.00 uur). U moet de TVL-aanvraag als ondernemer zelf online indienen. U heeft daarbij E-Herkenning nodig. Beschikt u hier nog niet over, dan adviseren wij u dit bij voorkeur deze week nog aan te vragen

Voorraad Gesloten Detailhandel

Ondernemers in de non-food detailhandel hebben recht op een voorraadvergoeding. De Tegemoetkoming Vaste Lasten gaat verplicht gesloten non-food detailhandelaars helpen met een extra subsidieopslag: de Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD).

Heeft u als ondernemer in de non-food detailhandel uw voorraad niet kunnen verkopen door de lockdown maatregel van 15 december? Dan heeft u uw kosten niet kunnen terugverdienen. U ontvangt daarom één keer een extra opslag van minstens 2,8% van uw omzetverlies, bovenop de TVL-subsidie voor oktober tot en met december 2020.

Deel dit bericht op: