Audit en assurance:
In control. Zeker weten.

Zeker weten of u écht in control bent? Of wat er moet gebeuren om dat te zijn? Onze audit- en assurancepraktijk adviseert u graag op basis van een zorgvuldig, deskundig én onafhankelijk onderzoek.

Audits, assurance & IT-advies

Lentink De Jonge is gepokt en gemazeld als het gaat om het uitvoeren van wettelijke en vrijwillige controles, voor zowel nationale als internationale ondernemingen.
Een onafhankelijke (IT-) audit en assurance geeft u meer inzicht, vertrouwen én zekerheid. Op financieel, procesmatig en/of compliance gebied.

En als we toch bezig zijn, geven we u graag een proactief advies voor meer rendement, efficiency en/of veiligheid. Als stevige basis voor het maken van de juiste beslissingen. In uw belang, en dat van uw bedrijf.

Accountantscontrole

Heeft u een controleverklaring nodig om aan te tonen dat de jaarrekening – of een ander historisch financieel overzicht – van uw onderneming(en) aan de wettelijke voorschriften voldoet? U regelt het eenvoudig via onze gecertificeerde (register) accountants en accountants-administratieconsulenten.

Een accountantscontrole is voor veel (middelgrote en grote) ondernemingen en instellingen verplichte kost, maar kan ook doorslaggevend (of zelfs verplicht) zijn bij subsidieaanvragen of een bedrijfsoverdracht. We informeren u graag over de mogelijkheden en voordelen. Ook overige assurance-opdrachten (beoordelingsopdrachten, subsidiedeclaraties e.d.) voeren wij voor u uit.

ISAE 3402 audit

ISAE 3402 (International Standard for Assurance Engagements) is een controlestandaard voor de rapportage over de beheersing van uitbestede diensten. Bent u dienstverlener en voert u bedrijfskritische diensten uit voor uw klanten? Zorg dat klanten op uw dienstverlening kunnen vertrouwen door middel van een onafhankelijke ISAE 3402 verklaring.

Met een ISAE 3402 verklaring toont u de betrouwbaarheid van uw dienstverlening aan, ook zorgt zo’n audit-traject voor een mooie kwaliteitsimpuls in uw organisatie. Doordat de audit jaarlijks terugkeert, blijft u scherp op de naleving van procedures én waarborgt u continu de kwaliteit van uw dienstverlening.

Ga naar: IT Audit & Consultancy

Moderne audittechnieken

Het opzetten van een audit vraagt om een grondige en gestructureerde aanpak, waarbij we graag de modernste audittechnieken inzetten. Denk aan data-analyses en krachtige business intelligence tools zoals Power BI. Zo worden alle relevante aspecten tot in detail in de analyse meegenomen en is de audit van maximale waarde voor uw organisatie én stakeholders.

 

 

WTA-vergunning AFM

Grotere en middelgrote bedrijven zijn verplicht hun jaarrekening te laten controleren door een registeraccountant die beschikt over een WTA-vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). U raadt het al: ook voor het uitvoeren van de vereiste wettelijke controles zit u goed. Bij Lentink De Jonge natuurlijk.

Het uitvoeren van een audit is het perfecte instrument om uw organisatie verder te verbeteren. Wilt u weten wat een betrouwbare audit voor u kan betekenen? Welke controles verplicht zijn, hoe u uw kwaliteitsdoelstellingen kunt behalen? Laat het ons weten, onze ervaren auditors helpen u graag.

“Wij komen graag bij u langs om wat meer te vertellen over ons kantoor, wat we voor u kunnen betekenen en wellicht om advies te geven.”