Al gedacht aan het openen van een bedrijfsspaarrekening?

Onderneemt u vanuit een B.V. en heeft u als ondernemer veel geld op uw zakelijke rekening staan? Dan is er goed nieuws: de spaarrentes zijn gestegen.

Gestegen spaarrentes

Onderneemt u vanuit een B.V. en heeft u als ondernemer veel geld op uw zakelijke rekening staan? Dan is er goed nieuws: de spaarrentes zijn gestegen. Dit betekent dat u geld kunt verdienen met uw overtollige spaarsaldo, simpelweg door het over te boeken van uw reguliere zakelijke betaalrekening naar een bedrijfsspaarrekening.

 

 

Eigenlijk hetzelfde als een spaarrekening die u privé gebruikt, maar dan op naam van uw B.V. En de rente op een bedrijfsspaarrekening is dus hoger dan die op uw zakelijke betaalrekening. Verschillende banken hanteren natuurlijk wel verschillende voorwaarden als het gaat om de hoogte van de rente, de toegang tot het geld, kosten van de spaarrekening en minimum saldovereisten, dus het kan lonen om banken met elkaar te vergelijken.

Tip

Onderneemt u vanuit de B.V. en heeft u een Holding B.V. met aandelen in een Werk B.V.? Breng dan in kaart of u de overtollige liquide middelen in uw Werk B.V. eerst (belastingvrij) als dividend kan uitkeren aan uw Holding B.V., om vervolgens op naam van uw Holding B.V. een bedrijfsspaarrekening te openen. Op deze manier haalt u de bedrijfsspaarrekening uit de risicosfeer van uw Werk B.V.

Heeft u hier vragen over, neemt u dan gerust contact op met uw contactpersoon bij Lentink De Jonge.

Deel dit bericht op: