Laatste uitbreiding doelgroep TOGS- en TVL-regeling

De lijst met SBI-codes die in aanmerking komen voor de TOGS-regeling (en de TVL- MKB) is opnieuw uitgebreid.

Dit keer met warme bakkers, audiciens, handelaren en reparateurs van caravans en supermarkten gevestigd op campings, stations, transsportterminals, studentencampussen en recreatieterreinen.

De RVO heeft daarnaast de website zo aangepast dat ook dorpshuizen en wijkcentra een aanvraag voor de TOGS-regeling / TVL-regeling kunnen indienen, als zij aan de voorwaarden voldoen. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat laat in een brief aan de Tweede Kamer weten dit – wat haar betreft – de laatste uitbreiding is van de lijst met kwalificerende bedrijven en instellingen voor deze regelingen.

De TOGS-uitkering van € 4.000 kan nog tot en met vrijdag 26 juni 2020 worden aangevraagd. Eind juni gaat volgens de laatste berichtgeving hierover van de RVO het loket voor de aanvragen van de Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL MKB) open. MKB-ondernemers met minder dan 250 medewerkers kunnen deze tegemoetkoming van maximaal € 50.000 (netto) aanvragen voor de vaste lasten in de maanden juni, juli, augustus en september 2020, mits zij meer dan 30% omzetverlies lijden door de coronacrisis.

Wilt u TOGS of TVL aanvragen? Wij helpen u graag! Neem contact op met uw adviseur of stuur een bericht naar now@lentinkdejonge.nl.

Deel dit bericht op: